Whiskyresa

Whiskyresa

På den här sidan kommer det  presenteras några reseskildringar från resor som vi genomfört samt bra saker att tänka på inför resan.

Resa till Islay och Campbeltown 2007

Resa till Speyside 2010

Resa till Islay 2011

Resa till Speyside 2013

Resa till Highland 2014

Resa till Islay 2016

Resa till Islay 2019

Tips

Ett enkelt och mycket prisvärt sätt att åka till Skottland är att flyga med Ryanair till Edinburgh eller Prestwick som ligger en bit utanför Glasgow. Val av flygplats beror lite på vart man reser ifrån och vilken del av Skottland

d man vill besöka. Om du tänkt ta dig runt med hyrbil är det enklast att boka den i förväg hemifrån och hämta upp den på flygplatsen. Fördelen med hyrbil är att man lätt tar sig dit man vill och man utnyttjar tiden maximalt och man kommer snart nog in i att köra på fel sida av vägen!
Ett annat alternativ är att nyttja lokaltrafiken, buss, tåg etc. om ingen vill köra bil, går dock mycket tid till att förflytta sig.
Ett annat alternativ är att hyra minibuss med chaufför vilket givetvis kostar mera. Vill man boka boende hemifrån finns det mycket att hitta på internet. Vill man resa runt finns även bra utbud av B&B. Besöksinformation till destillerierna hittas lättats via internet. Ibland kan det vara bra att boka besöken innan då vissa destillerier kan vara fullbokade vissa tider.

Att tänka på:

Bilresan tar oftast längre tid än man tänkt sig då man gärna stannar ofta samt att det kan vara skiftande kvalitet på vägarna.

Om du reser under sommaren eller under någon Whiskyfestival bör man vara ute i god tid för att få tag i boende.
Enl. skotsk lag får inga alkoholhaltiga drycker säljas efter 22:00.

Länkar

Dufftown
Visit Scotland

Destillerikarta
Färja till öarna
Skottlandsinfo
Harbour Inn, bra pub i Bowmore
Islayinfo