Whiskyprovning 19/5 2012

Whiskysniffare: Micke, Kent, Rikard L, Rikard A, Kjell, Bengt, Ove.

Värd Micke

Mat: till förrätt Rosetta och till huvudrätt hemgjorda hamburgare med Coleslaw och strips.

Förrätten var riktigt trevlig och en öl slank ner samtidigt.

Vi går på provningen som idag är en öppen blindprovning med 3 whisky från klubben varav 1 är nyinköpt till dagens provning och 2 sorter som Micke tagit av sina egna whisky.

I vanlig ordning är det inte lätt att hitta vilka som vi redan har i klubben och som borde vara lättare att känna igen. Dock är vi ganska säkra på att den första whiskyn är Japanaren Akashi 12 vilket mycket riktigt är rätt och sen är vi inne på att 3:an är någon Islaywhisky. Här kommer vad vi hittade hos resp. whisky:

1. Doftar lim, färg lite artificiell men inslag av sherry, tobak och choklad som blir tydligare vid smakningen verkligen bra.

2. Doftar kött, metall, citrus och mycket rök väldigt kraftfull och rejäl kick i den, bra whisky.

3. Toffe, vanilj, pepparkaka, jod och rökig, ska visa sig vara Laphroaig Quarter Cask som dom flesta av oss druckit, lite förvånande faktiskt…

4. Här doftar det gödsel (häst tror någon insatt…) fuktig jordkällare svag doft av finkel o mäsk viss rökighet, liten besvikelse.

5. Kaka och söt frukt lite ekig, choklad och väldigt fyllig, inte alls dum.

6. Rökig och doft av kött en svag doft av spya och någon tycker att det doftar Pannbiff…

Och här var dom whiskyn vi provade för kvällen.

1. Akashi 12
2. Classic of Islay
3. Laphroaig Quarter Cask
4. Benriach 17 (Peated)
5. Bowmore Cask
6. Bruichladdich Waves

Blir en öl i solen innan maten serveras

Och en torr Cigarr (torr som fnöske)!!

Dom hemgjorda hamburgarna med Coleslaw gjorde ingen besviken.

Så vackert det kan vara.

 

Och så gott det kan dofta.

 

Blir några whisky till…

Kommer även fram andra godsaker