Whiskyprovning 26/3 2011

Whiskysniffare: Micke, Kent, Rikard L, Rikard A, Kjell

Mat: Ungstekt rostbiff med råstekt potatis rödvinssås, sallad.

Provning hos Kent blir en öppen provning med följande whisky:

1. Aberlour 18

2. Aberlour (No1) 15 Sherry Cask

3. Lagavulin 25

4. Classic of Islay (Lagavulin 6y)

5. Lagavulin 12 CS

6. Ardbeg 15

Efter sniffande och provande med och utan vatten kommer vi fram till följande smaker och dofter.

1. Ekig, torr och träig som ett ordinärt fruntimmer!! svagt av russin och lite frän.
Med vatten så blir den mer fruktig (läs päron) och doft av viol, bättre med vatten.

2. Toffé, väldigt angenäm, växer i munnen (inte min kommentar 🙂 blir något sämre med vatten.

3. Ganska tuff (rå som en oslipad diamant) dämpad rökighet, sälta.

4. Doftar Lim, färg, nystyckat kött, jordig i smaken. Med vatten kommer doften av Ahlgrens bilar, citrus och bränd kutterspån. denna whisky är den som förändrar sig mest.

5. Toffé och kola lite torr och spritig men värmande i eftersmaken, doften är riktigt tilltalande funkar bra med vatten.

6. Vi hittar Dumle och smörpoppade popcorn med ekiga inslag, doft av rått kött och rök. Med lite vatten kommer toffén fram och elegant rök i eftersmaken, we love it a lot!!

 

Kommer även fram lite andra godsaker

 

Efter kvällen är det dessa flaskor vi har kvar i klubben.